Herstellen in eigen buurt

Paniekklachten

Wat zijn paniekklachten?

De paniek volgt op lichamelijke verschijnselen als ademnood, hartkloppingen, pijn op de borst, misselijkheid, duizeligheid en hevige transpiratie. Deze verschijnselen zijn ongevaarlijk en vaak het gevolg van te veel oppervlakkig in- en uitademen, maar worden door de patiënt verkeerd geïnterpreteerd: vaak denkt hij een hartaanval door te maken. De persoon heeft het gevoel de controle over zichzelf te verliezen: de angst flauw te vallen, gek te worden of dood te gaan is overweldigend.

Een paniekaanval kan wel eens voorkomen. Er is echter pas sprake van een stoornis als de aanvallen regelmatig terugkeren. Veel mensen met een paniekstoornis gaan uit angst voor een volgende aanval bepaalde situaties vermijden (anticipatieangst) en sommigen ontwikkelen daarbij agorafobie (straatvrees).

Wij kunnen je helpen

BBAZ bestaat uit een multidisciplinair behandelteam

De behandeling bij ons wordt zoveel mogelijk uitgevoerd conform multidisciplinaire richtlijnen. www.ggzrichtlijnen.nl Ons behandelteam bestaat uit twee regie behandelaren (1 klinisch psycholoog, 1 psychiater) en 8 basispsychologen, een systeemtherapeut/GGZ agoog en 1 GGZ agoog.

De afgelopen jaren is er ruime ervaring aan expertise binnen de praktijk opgebouwd onder de psychologen en GGZ Agogen. De psychologen en GGZ Agogen voeren de behandelingen uit onder supervisie van de twee regie behandelaren.